Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Μαρίνος σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει αγώνα για ski bike και snow scoot στον Χελμό όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι λάτρεις του σπορ, αλλά και πολλοί φιλόδοξοι newcomers.

Το ski bike είναι ένα από τα πιο παλιά αθλήματα χιονοδρομίας, αν και σχετικά άγνωστο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν κάνει την εμφάνισή τους εντυπωσιακά ski bikes βασισμένα σε σύγχρονα ποδήλατα full suspension, με αποτέλεσμα το άθλημα της ποδηλατικής χιονοδρομίας να γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη.

Η πίστα που κατασκευάζεται στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, που είναι από τα πιο φορτωμένα με χιόνι φέτος, θα έχει μήκος περίπου 600μ. και θα περιλαμβάνει τμήματα με slalom, berms, αλλά και άλματα στο τελευταίο τμήμα της. Η διαδρομή του αγώνα θα στηθεί στην πλαγιά παράλληλα με την πίστα Φαίδρα και περιλαμβάνει τμήματα με δέντρα και ανοικτά full speed κομμάτια.

Δες στο POV video τον Γιάννη Μαρίνο να μας ξεναγεί στο σημείο που θα στηθεί η πίστα του αγώνα:

Αν έχεις λοιπόν ποδήλατο fs και το ανάλογο κιτ μετατροπής σε ski bike ή είσαι κάτοχος snow scoot μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις στην επαγγελματικά στημένη πίστα με σύστημα χρονομέτρησης από την Iron Team.

Αν πάλι δεν έχεις ski bike μπορείς να έρθεις με τα ski ή το snowboard σου και να παρακολουθήσεις από κοντά αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα και να διασκεδάσεις στο πάρτι που θα ακολουθήσει!

Πηγή