ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΟ ΠΗΛΙΟ

 

 

Επισκέπτες αλλά και Βολιώτες κυρίως λάτρεις του σκι αλλά και άλλοι που επέλεξαν το μέρος για να απολαύσουν τον καφέ τους βρέθηκαν χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Μικροί και μεγάλοι χιονοδρόμοι απόλαυσαν το σκι ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αντί οι πίστες να κλείσουν στις 4 το απόγευμα δόθηκε αρχικά μία ώρα παράταση και στη συνέχεια μισή ώρα ακόμη μέχρι τις 5.30 καθώς οι ίδιοι οι χιονοδρόμοι το ζητούσαν επίμονα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στις χιονισμένες πίστες.
Σημειώνεται ότι φέτος η χιονόστρωση έχει ενισχυθεί με ένα επιπλέον σύγχρονο μηχάνημα ratrak που είναι απαραίτητο προκειμένου οι πίστες να γίνουν πιο ελκυστικές

Ο πρόεδρος της Κενταύρων Ορος Γρηγόρης Ιγγλέσης μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μόλις άνοιξε τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο, κατέστη αμέσως πρώτος προορισμός και υπογράμμισε ιδιαίτερα τον ενθουσιασμό με τον οποίο μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις χιονισμένες πίστες εξασκώντας την τεχνική τους στο σκι.

Σήμερα Κυριακή το Χιονοδρομικό θα υποδεχτεί τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί και πάλι παράταση στη λειτουργία των πιστών εφόσον οι χιονοδρόμοι το ζητήσουν.

Ξεπέρασε το 80% η πληρότητα

Στο μεταξύ σε ικανοποιητικά ποσοστά κυμάνθηκε η κίνηση του τριημέρου στα καταλύματα της Μαγνησίας, η οποία μεταφράζεται σε πληρότητα που ξεπέρασε το 80% κατά μέσο όρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς, προέρχονταν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επέλεξαν το χιονισμένο Πήλιο αλλά και το Βόλο, για εορταστικές, οικογενειακές εξορμήσεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική, ο μέσος όρος παραμονής είναι τρεις διανυκτερεύσεις, η κίνηση συνεχίζεται και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ παράλληλα υπάρχει κινητικότητα και ενόψει των Φώτων στα καταλύματα της περιοχής μας. Η χιονόπτωση δεν αποτέλεσε «τροχοπέδη» για τη συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων, οι οποίοι απόλαυσαν το χιονισμένο Πηλιορείτικο τοπίο και το χιονοδρομικό κέντρο.

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε από την πλευρά του ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέφερε ότι «η εικόνα της Πρωτοχρονιάς ήταν αντίστοιχη με εκείνη των Χριστουγέννων. Το επόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει αυξημένη πληρότητα και θεωρούμε ότι θα έρθουν αρκετοί επισκέπτες στην περιοχή μας, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πήλιο διαθέτει από τα λίγα χιονοδρομικά, που έχουν αρκετό χιόνι».

Η Πρωτοχρονιάτικη κίνηση είναι μια ακόμη ανάσα για τους ξενοδόχους, αλλά και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, γενικότερα. «Εχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και σήμερα, ενώ η κίνηση θα κορυφωθεί στο τέλος της εβδομάδας, στο πλαίσιο της γιορτής των Θεοφανείων» όπως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

ΠΗΓΗ