Τα «δόντια» του αναμένεται να δείξει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.
Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, καθώς μετά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έρχονται βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια!
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για αύριο, Τετάρτη (13/01/2016) προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Πέμπτη 14-01-2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Από τη νύχτα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.
Την Παρασκευή 15-01-2016 στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Το Σάββατο 16-01-2016 νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Την Κυριακή 17-01-2016 κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
Τη Δευτέρα 18-01-2016 άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Πάντως στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά

ΠΗΓΗ